YOUNG ENTREPRENEURS
The Young Entrepreneurs Federalimentare promote initiatives to increase knowledge of the economic, social, political, technical aspects of the food industry in order to develop in the Group's member awareness of their social role and the spirit “being part of an association”. Members joining the “Young of Federalimentare” represent the excellence of Made in Italy and the "Italian know-how"..

 

   
  Maurizio Notarfonso 0039 06.5903347 notarfonso@federalimentare.it
 


Alessandro Squeri

President YOUNG ENTREPRENEURS

Steriltom Srl

   

COMPOSITION

The structure of the Group consists of a President, a Central Council (with steering functions) composed by nine entrepreneurs and a decision-making body, the National Council, composed by delegates appointed by sectorial Association of the Federation. The Young of Federalimentare are subject to a Regulation and Ethics Code.

 

 

THE CENTRAL COUNCIL

 

PRESIDENT:

ALESSANDRO SQUERI – Steriltom Srl (tomato processing)

 

VICE PRESIDENT:

BARBARA BORDONI – Salumificio Bordoni – (bovine processing)
BENEDETTA MAYER - FA.MA.VIT. (feed)

 

MEMBERS:

FILIPPO COLLA - Colla SpA (dairy and cheese)
AGOSTINO FIORUZZI - D.A.F. al srl (canned legumes)
PAOLO DALLAGIOVANNA - Molini Dallagiovanna (mills and flours)
DANIELE GRIGI – Gruppo Grigi (zootechnics, agriculture, beverage)
EMILIO MINUZZO – Mauri (dairy and cheese)
DIANA ATTIANESE – Italiana Vera srl (tomato processing)

 

 

MAIN PRIORITIES AND OBJECTIVES

 

    ENCOURAGE AGGREGATION to promote the excellence of Made in Italy

    PROMOTE TRAINING DAYS/VISITS “tailored made” exclusively for the members in order to increase their skills and keep them informed on the major ongoing trends

    CONVENE regular meetings for the monitoring and planning of activities and events interesting for the entrepreneurs

    ORGANIZE large events (like the annual FORUM) as moments of reflection with all the stakeholders and major players in the food industry supply chain

    DIALOGUE with other Groups (agriculture, fashion, furniture)

 

ADHESION TO THE YOUNG OF FEDERALIMENTARE

Do you want join to the Group? Would you like kept updated on the “training days” reserved to the Young of Federalimentare?

You can fill in the adhesion form or you can contact the Secretariat

 

 

SECRETARIAT OF YOUNG ENTREPRENEURS OF FEDERALIMENTARE

Federalimentare provides a programmatic and organizational support to the Group's activities being also the connection amongst the offices of the Federation, the Presidency team and the Associations.

 

 

GIOVANI IMPRENDITORI

I Giovani Imprenditori di Federalimentare promuovono iniziative atte ad approfondire la conoscenza dei problemi economici, sociali, politici, tecnici dell'industria alimentare, al fine di sviluppare negli aderenti al Gruppo la consapevolezza della loro funzione etica sociale, lo spirito associativo e della libera iniziativa che è la principale manifestazione dell'attività imprenditoriale. I membri che aderiscono ai Giovani di Federalimentare rappresentano l’eccellenza del Made in Italy e del “saper fare italiano”.

 

 

   
Maurizio Notarfonso 06.5903347 notarfonso@federalimentare.it

 

Alessandro Squeri

Presidente Giovani Imprenditori Federalimentare

Steriltom

   

COMPOSIZIONE

La struttura prevede un Presidente, un Consiglio Centrale (con funzione direttive) composto da nove imprenditori e un organo deliberante, il Consiglio Nazionale, composto dai delegati nominati in seno ai Gruppo Giovani Associativi.

 

I Giovani di Federalimentare si sono dotati fin dalla fondazione, avvenuta nel 2003, di un Regolamento e di un codice etico.

 

 

IL CONSIGLIO CENTRALE

 

PRESIDENTE:

ALESSANDRO SQUERI – Steriltom Srl (trasformazione del pomodoro)

 

VICEPRESIDENTI:

BARBARA BORDONI – Salumificio Bordoni – (trasformazione del bovino)
BENEDETTA MAYER (FA.MA.VIT. – settore mangimistico)

 

CONSIGLIERI:

FILIPPO COLLA - Colla SpA (lattiero caseario)
AGOSTINO FIORUZZI - D.A.F. al srl (legumi in scatola)
PAOLO DALLAGIOVANNA - Molini Dallagiovanna (molitorio)
DANIELE GRIGI – Gruppo Grigi (zootecnia, agricoltura, beverage)
EMILIO MINUZZO – Mauri (lattiero caseario)
DIANA ATTIANESE – Italiana Vera srl (conserve vegetali)

 

 

PRINCIPALI PRIORITA’ E OBIETTIVI

 

    FAVORIRE AGGREGAZIONE al fine di promuovere l’eccellenza del Made in Italy;

    PROMUOVERE GIORNATE FORMATIVE ad hoc per gli aderenti con lo scopo di accrescere le competenze e di tenere aggiornati gli imprenditori sui trend principali;

    CONVOCARE riunioni periodiche per monitorare e pianificare attività ed eventi di interesse per gli imprenditori;

    ORGANIZZARE grandi eventi (FORUM) come momenti di riflessione con tutti gli stakeholder e gli attori principali della filiera dell’industria agroalimentare;

    DIALOGARE con gli altri gruppi giovani (agricoltura, fashion, furniture)

 

ADESIONE AI GIOVANI DI FEDERALIMENTARE

Vuoi far parte del Gruppo? Vuoi essere coinvolto nelle attività “formative” che vengono riservate per i Giovani di Federalimentare.

Puoi compilare il modulo di adesione o contattare la Segreteria

 

 

SEGRETERIA GIOVANI IMPRENDITORI FEDERALIMENTARE

La Federazione mette a disposizione dei Giovani Imprenditori un supporto programmatico ed organizzativo che curi le attività del Gruppo e che faccia da raccordo fra gli uffici della Federazione, la squadra di Presidenza e le Associazioni.

 

 

 
 

 

Usiamo i cookie per migliorare la tua esperienza nel nostro sito. Continuando la navigazione dichiari implicitamente di accettare il loro utilizzo.